Blog

Kandidaten brengen bezoek aan installatiebedrijf Feenstra in Drachten tijdens de praktijkdag

28/3/2023
Rosan Koops
Leestijd: 1 minuut

Op donderdag 9 maart 2023 organiseerden we een praktijkdag voor onze aankomende energieprestatie adviseurs in de woningbouw (EP-W adviseurs) in samenwerking met ervaren energieadviseur Dick de Beer. Deze keer brachten we een bezoek aan de praktijkschool van installatiebedrijf Feenstra in Drachten.

Installaties zijn een belangrijk onderdeel van de energietransitie en spelen een grote rol bij het verduurzamen van woningen en gebouwen. Tijdens de lesdagen hebben de kandidaten dan ook veel geleerd over installatietechniek, maar hoe kun je installaties van elkaar onderscheiden? Het doel van de praktijkdag was daarom om installaties te leren herkennen in de praktijk.

14 B53 A44 89 E4 473 D 94 CC F160077 CD639

De dag begon met een presentatie van Herman Kip (senior technisch adviseur) over een aantal verduurzamingsprojecten die Feenstra voor verschillende woningbouwverenigingen uitvoert. Daarbij werd bijvoorbeeld ingegaan op de verduurzamingsmaatregelen en de werking van installatieonderdelen.

Na de presentatie bezochten de kandidaten het praktijklokaal. Daar stonden diverse opstellingen zoals gasgestookte cv-ketels, warmtepompen en gebalanceerde ventilatiesystemen met warmte terugwinningen.

Het was een leerzame dag, waarbij de kandidaten nog meer kennis hebben opgedaan die nodig is voor de uitoefening van hun toekomstige vak.

31926 C25 8 E32 4 A8 D 85 CD 11 AC2 CD933 AB

Deel dit artikel: