Blog

Ehance sluit zich aan bij de Freonen fan Fossylfrij Fryslân

3/5/2023
Rosan Koops
Leestijd: 1 minuut

Onlangs heeft Ehance zich aangesloten bij de Freonen fan Fossylfrij Fryslân: een netwerk van ondernemers, overheden, scholen en andere organisaties dat zich inzet voor een Friesland dat onafhankelijk van fossiele brandstoffen is.

Een fossielvrije gebouwde omgeving in Nederland als missie

Vanuit het Ecomunitypark in Oosterwolde werkt Ehance aan dezelfde missie: het opleiden van competente vakmensen die een bijdrage leveren aan een fossielvrije gebouwde omgeving in Nederland.

“Net als alle andere Freonen, zetten wij ons in voor een fossielvrij Friesland. Sterker nog, het is onze missie om nooit meer een tekort aan kennis en capaciteit van deskundigen in de de energietransitie te hebben om de klimaatdoelen van Nederland te halen", aldus Gerrit Visser. "En dat is nodig, want er zijn grote personeelstekorten binnen de klimaatsector, terwijl het succes van de energietransitie afhangt van het beschikbare personeel.”

Opleidingen in de energietransitie

Daarom focust Ehance zich op het opleiden van competente vakmensen die een bijdrage leveren aan een fossielvrije gebouwde omgeving in Nederland. We helpen professionals vanaf mbo-niveau 4 die werk zoeken of van carrière willen switchen. Na het volgen van een opleiding zijn onze kandidaten klaar om aan de slag te gaan als energieadviseur.

De kandidaten worden omgeschoold om zich in te zetten voor de verduurzaming van woningen van woningeigenaren en huurders en het berekenen van energielabels, maar de praktijk leert dat onze professionals ook passen binnen andere functies bij provincies, gemeenten en adviesbureaus. Op deze manier draagt Ehance bij aan de verduurzaming van de 8,2 miljoen huizen en 1 miljoen bedrijfspanden die in 2050 verduurzaamd moeten zijn.

Bovendien stoppen we niet met opleiden na afronding van het eerste traject. "Juist omdat de energietransitie volop in ontwikkeling is, en als gevolg daarvan nieuwe banen ontstaan, blijven we hiermee doorgaan.”

Ehance Oosterwolde

Deel dit artikel: