Blog

Ehance staat voor banen en opleidingen in de energietransitie

4/8/2022
Rosan Koops
Leestijd: 2 minuten

8,2 miljoen huizen en 1 miljoen bedrijfspanden. Ze moeten allemaal verduurzaamd worden. Naast de gebouwde omgeving, moeten ook de sectoren mobiliteit, elektriciteit, industrie en landbouw overgaan van fossiele brandstoffen op hernieuwbare bronnen van energie. Kortom, de energietransitie is een enorme opgave waarvoor veel competente vakmensen nodig zijn. Ehance vormt de drijvende kracht achter de klimaatambities. In dit artikel lees je hoe we dat doen.

In 2050 klimaatneutraal met Ehance

In het Klimaatakkoord zijn afspraken gemaakt met overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties met als doel om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken in 2050, zodat we met de energietransitie een verdere opwarming van de aarde tegengaan. We gaan dan van fossiele brandstoffen over naar duurzame energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. De energietransitie kan daarmee worden gezien als één van de oplossingen tegen de negatieve gevolgen van klimaatverandering.

Ehance draagt bij aan de klimaatdoelen van Nederland. Dat doen we door energieprofessionals op te leiden en hen te matchen aan onze opdrachtgevers.

Banen opleidingen energietransitie Ehance

Opleidingen en banen in de energietransitie

Vakmensen in de energietransitie zijn essentieel om de klimaatdoelen van Nederland te halen. Om de energietransitie een boost te geven, zijn er alleen al in de gebouwde omgeving zo’n 46.000 energieprofessionals nodig.

Bij Ehance bieden we werkzoekenden en werkenden de mogelijkheid om het verschil te maken en één van die energieprofessionals te worden. We streven er namelijk naar om nooit meer een tekort aan kennis en capaciteit van energieprofessionals te hebben. Daarom bieden we verschillende opleidingen in de energietransitie aan.

Eerst omscholen…

Om energieprofessional te worden, kunnen kandidaten zich laten omscholen bij Ehance. Onze opleidingen zijn erop gericht professionals voor te bereiden op een baan in de energietransitie. Zo worden professionals met de opleiding tot consultant energietransitie opgeleid om overheden en bedrijven te ondersteunen bij uiteenlopende projecten over verduurzaming en de energietransitie. Daarnaast biedt Ehance opleidingen tot energieprestatie (EP) adviseur aan.

Daarna een betekenisvolle én toekomstbestendige baan

Wat de opleidingstrajecten in de energietransitie met elkaar gemeen hebben? Onze kandidaten worden opgeleid om van betekenis te zijn in de praktijk en een bijdrage te leveren aan de wereld. Want na afronding van het opleidingstraject bieden we professionals een toekomstbestendige baan in de energietransitie aan bij één van onze opdrachtgevers. Zo helpen onze energieprofessionals overheden en bedrijven met het versneld verduurzamen van Nederland.

Je transitie begint bij Ehance

Ehance is de specialist als het gaat om het opleiden en matchen van professionals in de energietransitie. Ben je op zoek naar een baan in de energietransitie? Of ben je benieuwd welke kandidaten passen bij je organisatieprofiel? Neem dan contact met ons op. Zo maken we samen de transitie.

Deel dit artikel: