Blog

Ons nieuwe opleidingstraject Consultant energietransitie is van start gegaan

7/3/2023
Rosan Koops
Leestijd: 1 minuut

De eerste lesdag van ons opleidingstraject Consultant energietransitie zit erop. Dit traject bieden we aan in samenwerking met HanzePro, UWV, Werk in Zicht en Het Noorden werkt door.

Omscholen richting de energietransitie

Ons gezamenlijke doel? Elf gedreven kandidaten omscholen tot energieprofessionals, zodat zij een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van Noord- en Midden-Nederland. Want na afronding van het traject bemiddelt Ehance de kandidaten naar een nieuwe baan, zodat zij direct van betekenis zijn in de praktijk.

1 1

Duurzame energie, bouwkunde en adviesgesprekken 

Tijdens de opleiding staan uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan de energietransitie centraal. Wat is de impact van hernieuwbare energiebronnen op de ruimtelijke omgeving? Met welke potentiële juridische knelpunten moet er rekening worden gehouden? Hoe motiveer je mensen middels een gesprek om in beweging te komen en zorg je ervoor dat duurzame gedragsverandering tot stand komt? Ook wordt er aandacht besteed aan de constructies van woningen, materiaalgebruik, bouwmethoden en bouwfysica en tot slot komt het berekenen van een energielabel aan bod.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Na de opleiding hebben de kandidaten een brede basis om een start te kunnen maken in de energietransitie. Vanuit deze basis hebben zij veel mogelijkheden om zich verder te verbreden of verdiepen. We wensen alle kandidaten heel veel succes en plezier toe met het volgen van de opleiding!

2

Deel dit artikel: